Mobile menu button
Design District Zagreb logo
PREVIOUS EVENT

DIZAJN KAO OGLEDALO ‘GARDEROBE’

NEXT POST

Zvi Hecker exhibition: ‘I draw because I have to think’

 

Poziv na sudjelovanje: HACKING IKEA 2017.

 

Festival Design District Zagreb u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska organizira natjecanje HACKING IKEA, a rok za prijavu je 17. svibnja! Pozivaju se svi zainteresirani kreativci, neovisno o dobi i statusu (profesionalni dizajneri, studenti dizajna, ‘uradi sam’ entuzijasti, umjetnici i ostali) da se uključe u projekt stvaranja novih jedinstvenih rješenja ‘hakiranjem’ postojećih IKEA proizvoda i pridruže velikoj svjetskoj zajednici ‘IKEA hakera’.

Cilj projekta je potaknuti na promišljanje izvan uobičajenih okvira kako bi namještaj za svoj dom personalizirali i prilagodili vlastitim navikama, potrebama i željama. Također, ovim natječajem želimo ohrabriti sudionike na traženje novih vrijednosti, mogućnosti i inspiracije u postojećim poznatim, globalno rasprostranjenim proizvodima. Očekuju se jedinstvena, duhovita i neočekivana rješenja koja su rezultat znanja, talenata i vještina, kako bi se personalizirala predmetna okolina i prilagodila vlastitim navikama, potrebama ili željama.

Ovim natječajem želimo potaknuti građane da ne slijede očekivanja koja im nameće društvo i tuđa mišljenja, već svoj dom prilagode vlastitim potrebama i željama. Zato je tema ovogodišnjeg natječaja ‘Suvremeni oblici suživota’ kako bi prenamjenom IKEA proizvoda oni dobili (novu ili dodatnu) funkciju koja će olakšati svakodnevicu pojedinca, u kontekstu njegovih osobnih navika i rituala vezanih uz dom – kao posljednji poligon koji omogućuje (ne)obične doživljaje pojedincima u suživotu.

Prijave se zaprimaju isključivo putem online obrasca  do 17. svibnja 2017. godine. Više o pozivu i online obrazac pronađite ovdje.

 
 

NAJNOVIJE VIJESTI

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

Sorry, this entry is only available in Croatian.

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

Sorry, this entry is only available in Croatian.

Croatian National Bank Doors Open Days

Designed by the renowned Croatian architect Viktor Kovačić, the building of the Croatian National Bank was opened on 18 June 1927 to accommodate the Zagreb Stock and Commodity Exchange, the forerunner of the Zagreb Stock Exchange.

DDZ 2017: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Sorry, this entry is only available in Croatian.

DDZ 2017: Ratkaj’s Passage is becoming Green Ratkaj!

Sorry, this entry is only available in Croatian.