Mobile menu button
Design District Zagreb logo
 

Partneri

 

Organizatori

Superstudio Design Projects

Superstudio Design Projects d.o.o., osnovan 2016. godine, pravni je sljednik neformalnog dizajnerskog kolektiva kojeg je 2011. godine utemeljila te kontinuirano vodila dizajnerica Ira Payer, a koji je pod imenom Superstudio okupljao različite autore, primarno dizajnere te njima srodne struke. Superstudio je tijekom 5 godina neformalnog postojanja realizirao brojne projekte u području kulture, urbane kulture, umjetnosti, arhitekture i turizma.


Dizajn centar Zagreb

Dizajn centar Zagreb je dobrovoljna, neprofitna i nestranačka udruga posvećena poboljšanju života kroz upotrebu dizajna. Udruga je osnovana sa svrhom osnaživanja uloge dizajna u gospodarstvu te unaprjeđenju izgrađenog okoliša i javnih usluga.
Djelatnosti Udruge su javno zagovaranje dizajna, organiziranje kampanja i lobiranje u svrhu podizanja svijesti o vrijednosti dizajna i promicanja korištenja dizajna u javnom sektoru i gospodarstvu, povezivanje gospodarskih subjekata sa subjektima koji djeluju u području dizajnerske prakse i dizajna, ostvarivanje suradnje sa drugim strukama u svrhu razvijanja interdisciplinarnih projekata, proizvodnja edukativnih i medijskih sadržaja vezanih uz ciljeve Udruge, razvijanje i poticanje akcija i projekata od općedruštvenog interesa, pružanje stručne pomoći naručiteljima u organizaciji i provedbi dizajnerskih natječaja, radionica i drugih projekata. Udruga je osnovana u siječnju 2016., a Design District Martićeva je njezin prvi projekt. 
Namjera Udruge je uključiti sve protagoniste kreativne scene kvarta kao članove koji aktivno participiraju u razvoju inicijative. Udruga ima jednu stalno zaposlenu osobu, 18 članova i preko 70 volontera koji su sudjelovali u njenim projektima.


Institucionalna podrška

Glavni partneri


HEP

Hrvatska elektroprivreda (HEP grupa) je vodeća tvrtka za proizvodnju električne energije, prijenos , distribuciju i opskrbu električnom energijom u Hrvatskoj. HEP je vertikalno integrirana elektroenergetska tvrtka, s čitavim rasponom djelatnosti na tržištu električne energije od proizvodnje do prodaje krajnjim kupcima . Tvrtke, članice HEP grupe također se bave proizvodnjom, distribucijom i opskrbom toplinskom energijom, kao i veleprodajom, distribucijom i opskrbom plinom.


TOYOTA CROATIA doo

Toyota, Japanski proizvođač automobila s jakom društveno odgovornom komponentom u izradi automobila i poslovanju uopće. Prva je kompanija koja je postavila temelje za recikliranje vozila, prva koja ima tvornicu koja otpad ne izbacuje u zemlju i prva koja masovno proizvodi hibridna vozila na vodikove ćelije s nultom razinom emisija.


Somersby

Somersby cider, fermentirano alkoholno piće napravljeno od soka od jabuke, kruške, kupine i sl. jedan je od glavnih brandova Carlsberga.

Somersby cider dostupan je u različitim okusima od kojih su najpopularniji Somersby Jabuka, Somersby Kruška i Somersby Kupina.

Dostupan je u više od 43 zemalja diljem svijeta.

Sponzori


Ghetaldus

Već više od pola stoljeća Ghetaldus optika predstavlja idealan spoj tradicionalnih vrijednosti starih obrtničkih vještina, te superiorne kvalitete ostvarene usvajanjem najnaprednijih tehnoloških procesa. Potvrda toga povjerenje je nebrojenih korisnika i razvoj u najveći i najopremljeniji lanac optike na našem tržištu.


MBM

MBM je tvrtka za proizvodnju i distribuciju cvijeća.

Sjedište poduzeća nalazi se u Zagrebu, gdje se ujedno može najbolje upoznati širok asortiman ponude: rezano cvijeće, sobno i vanjsko bilje (listopadno i crnogorično drveće i grmlje, trajnice, penjačice, grmlje za živice, mediteransko bilje, voćne sadnice); ukrasne posude od keramike, terakote, plastike, betona, cinka, keramike, stakla i drugih materijala, vrtlarske potrepštine, ali i brojni drugi proizvodi koji se koriste u cvjećarskoj i hortikulturnoj struci.
Pored trgovine i proizvodnje značajna djelatnost ove tvrtke je usluga uređenja interijera, usluga krajobraznog projektiranja, oblikovanja i održavanja zelenih površina.

Lokalni partneri

Galerija Miroslav Kraljević

Edward Bernays - prva visoka škola za komunikacijski menadžment

OPA Arhitektura

Mr. Fogg

Mikrofon Star

Knjigovežnica 1924

Bella Forma

Sindikat grafičara

Bibliofil.hr

Garderoba

Kreativni centar Ledana

Verbasana

Pogon

NOEL

NOEL BAR

Sol i papar

Deseto selo

Komunikacijski ured

Hrvatska narodna banka

Iggy

Program

Partneri

Hiperprodukcija

Demode

Demode is a relatively young web & design studio, founded in September 2008. Through the following years, it gathered and nourished experts who had, until then, been acquiring their designer and marketing experience in several large Croatian companies. The studio has grown from the initial two to todays' ten employees, and we are always ready to welcome new talent. Our knowledge and experience in the fields of graphic and web design and marketing has been proven through our work on different assignments for several succesful companies in Croatia and abroad. We do our best to keep up with the global trends in the fields of design, technology and marketing. A cutting edge computer and telecommunications' equipment as well as constant investment in the knowledge and skills of our team allow us to keep our ground and master new challenges in the ever-changing business enviroment of today.

Pink Moon

bio&bio

Lado

Medijski partneri

Jutarnji list

As a modern, pro-active, liberal, individualistically-oriented newspaper, through a series of articles and columns Jutarnji list reports daily and promotes the most important social values, breaks prejudices, demolishes myths and encourages critical thinking about social processes. Readers recognize Jutarnji List as the newspaper that can provide them with quality information and objective analysis first, while giving a different view of key events and processes.

Büro24/7

Büro 24/7 pokrenut je u Hrvatskoj prije tri godine kao medijska platforma koja simbolizira ultimativni vodič kroz "najbolje od najboljeg" u svijetu mode, ljepote, glazbe, filma, kazališta, suvremene umjetnosti, literature kao i društvene scene. Osnovne karakteristike Büro 24/7 koncepta su jedinstvena insajderska perspektiva te koncizan i kratak opis onoga sto Büro tim predlaže pod određenom rubrikom. U kratkom roku Büro 24/7 je izrastao u svjetski priznat projekt s uredima u Hrvatskoj, Azerbajdžanu, Kazahstanu, Ukrajini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Australiji, Mongoliji, Singapuru i Maleziji. Hrvatska verzija portala ujedno je i prva Büro 24/7 franšiza u svijetu a u tri godine postojanja nametnuo se kao vodeća lifestyle platforma koja uspješno objedinjuje kvalitetu informacije i besprijekornu vizualnu prezentaciju što ga čini prepoznatljivim.

Vizkultura

Vizkultura.hr kontinuirano i angažirano, na jedinstven način, prati domaću i regionalnu scenu suvremenih vizualnih umjetnosti. U fokusu portala su likovne umjetnosti, grafički i produkt dizajn, arhitektura i prostor, fotografija, film, ilustracija, ulična umjetnost, novi mediji i ostala srodna područja suvremene umjetnosti, vizualne kulture i društva. Svojim sadržajem, konceptom i dosegom podržava umjetnike i autore, projekte i manifestacije, doprinosi vizualnom odgoju društva i medijskom plasiranju najkvalitetnije umjetničke i kulturne tematike te tako oplemenjujući medijski prostor kvalitetnim sadržajem. Vizkulturin autorski projekt Plakatiranje, kontinuirano rastuća serija plakata koje za portal rade domaći i regionalni umjetnici, dizajneri, ilustratori i ostali kreativci, danas okuplja više od 120 radova i bio je izložen na brojnim festivalima i izložbama u Hrvatskoj i regiji.

Tportal

tportal.hr je vodeći hrvatski news portal fokusiran na visoko relevantan i ozbiljan sadržaj te zabavu kojeg mjesečno posjeti više od tri milijuna posjetitelja. S ponudom premium sadržaja na internet i mobilnoj platformi tportal.hr dnevno plasira mnogobrojne vijesti i članke iz domene dnevno-političkih, biznis, lifestyle i kulturnih tema te posjeduje vrlo popularne servise i usluge poput telefonskog imenika, Playtoy umreženih online igara te aktivni forum za razmjenu stavova i mišljenja. Jedinstvenost tportala kao relevantnog i ozbiljnog medija potvrđuju vjerni čitatelji, brojni kolumnisti i blogeri te redovne medijske analize i istraživanja tržišta koja dokazuju kontinuiranu prisutnost i citiranost tportala u drugim medijima.

Gloria

Svakog tjedna, vođena visokim standardima kvalitete sadržaja i forme, profesionalnosti, provjerenosti i ekskluzivnosti, kao kroničarka društvenih zbivanja u regiji Gloria približava čitateljima živote slavnih, uspješnih i javno istaknutih osoba iz svijeta estrade, filma, sporta, umjetnosti, mode, plemstva, znanosti i poduzetništva.

Gloria IN

Svake subote u paketu uz Jutarnji list, Gloria IN predstavlja najnovije proizvode koje možete kupiti u Hrvatskoj te novitete na svjetskom tržištu. Već sedam godina najčitaniji i najprodavaniji shopping vodič!

Oris

Oris Kuća Arhitekture mjesto je susreta i druženja, kreativnosti i dobrih vibracija; mjesto promocije arhitekture, dizajna, umjetnosti i kulture. Na više od 600 m2 atraktivnog prostora smještena je multimedijalna dvorana, kutak za čitatelje Forcimer, uredski prostor redakcije časopisa i portala Oris te klub restoran Voncimer. Multimedijalna dvorana sa 156 sjedećih mjesta namijenjena je organizaciji stručnih predavanja, seminara, konferencija, prezentaciji proizvoda i usluga, izložbenih i kulturnih manifestacija i radionica. Biblioteka i kutak za čitatelje Forcimer osim vlastite naklade nudi preko 150 vrsta stranih i domaćih časopisa i velik broj monografija iz područja arhitekture i kulture. Gosti klub restorana Voncimer imaju zadovoljstvo sjediti u unikatnim stolcima koje su za uređenje restorana donirali arhitekti iz svih dijelova svijeta, od Japana i Skandinavije do Bosne i Hercegovine.

Time Out Croatia

Time Out je pouzdana globalna platforma koja inspirira i omogućuje ljudima da iskuse najbolje od svoga grada (kao mještanin ili turist). Djelujući u 107 gradova, preko 39 zemalja, ima mjesečni globalni doseg od 95 milijuna preko svih platforma. Od davnog lansiranja u Londonu 1968.g., kao prvi vodič na svijetu koji nudi “što ima", nitko ne zna urbani život kao Time Out. Ako želite doznati o hrani, atrakcijama, umjetnosti, kulturi, shoppingu i noćnom životu, onda je Time Out vaš prijatelj koji nudi najbolje od grada u dlanu. Hrvatskim izdanjem Time Out-a se koristi više od milijun urbanih pojedinaca iz više od 100 zemalja (turistički i poslovni posjetitelji) svake sezone kako bi pronašli najbolje od Hrvatske. Nitko drugi nema ovakvu publiku.

Croatia Week

Croatia Week jedan je od vodećih svjetskih portala s vijestima o aktualnim događajima, sportu, biznisu, politici i umjetnosti iz Hrvatske na engleskom jeziku. Bez obzira zanima li vas Hrvatska kao odredište za odmor ili poslovno putovanje, bilo da živite u Hrvatskoj ili ste među milijunima Hrvata koji žive u inozemstvu, naš je cilj da budete u toku sa svim događanjima u Hrvatskoj. Za praćenje aktualnih zbivanja, te zanimljive intervjue i recenzije koje će vam dati jedinstven uvid u život u Hrvatskoj, zadužen je tim novinara i suradnika sa sjedištem u Zagrebu. Portal Croatia Week čitan je u 70 svjetskih zemalja i ubraja se među najcijenjene izvore vijesti iz Hrvatske na engleskom jeziku.

Yammat FM

Yammat FM čini iskusan tim radijskih profesionalaca koji je kroz protekla tri desetljeća proizveo neke od najpoznatijih, najslušanijih i najnagrađivanijih radijskih programa. Okupljeni pod imenom yammat fm, želi se nametnuti kao aktivan medijski partner lokalne zajednice i promicatelj europskih vrijednosti u svim segmentima društva. Yammat FM vjeruje da radio treba vratiti na njegove bazične osnove: istinitog informiranja, kvalitetnog sadržaja, otvorenosti za komunikaciju sa slušateljima, bolju integriranost u društvo i njegovu okolinu, i na kraju, ne manje važno, dobru i kvalitetnu zabavu.