Mobile menu button
Design District Zagreb logo
 

VIJESTI

Sve novosti iz kvarta na jednom mjestu. Budite u toku.

 
 

CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017

POZIVAMO VAS NA JOŠ JEDAN CHILDREN’S DESIGNATHON @DDZ2017 Designathon je metoda učenja i stvaranja koja kombinira pristupe design thinking-a i makers pokreta, s naglaskom na njihovo usvajanje kroz praksu. Designathon posebno prilagođava design thinking djeci, fokusirajući se na razvijanje mišljenja u kontekstu edukacije, a sve teme koje obrađuje vrte se oko suvremenih problema i izazova.

PROČITAJ VIŠE

Otvorene prijave za sudjelovanje u radionicama @DDZ2017

DESIGN DISTRICT ZAGREB VAS POZIVA: Prijavite se za sudjelovanje na radionicama, za odrasle i za djecu, na festivalu Design District Zagreb 2017! Prijave se primaju do 12. lipnja 2017.!   ZA ODRASLE   COMMUNICATION BOOTCAMP Voditelji: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri Termin: 15.

PROČITAJ VIŠE

DDZ 2017: Odabrani finalisti za Hacking IKEA natjecanje

Mentorice Nine Bačun i Ivana Fabrio te predstavnici IKEA Hrvatska odabrali su 10 finalista natjecanja Hacking IKEA: Ivana Kostić Jakov Habjan Karla Kocijan i Paula Kovač Hana Stojaković i Tea Taneski Vana Šulentić i Marta Letica Dora Ernoić i Sara Dobrijević Ina Štukar Marković i Ivan Marković Ela Meseldžić i Andreja Lovreković Dijana Matošević i Željka Nikšić Marta Badurina i Matea Bertina Zahvaljujemo svim prijaviteljima.

PROČITAJ VIŠE

DDZ 2017: Ratkajev prolaz postaje Zeleni Ratkaj!

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u prostoru Martićeve ulice i četvrti koja ju okružuje. U okviru Zelenog programa festivala, Ratkajev prolaz će se kroz šest festivalskih dana transformirati u Zeleni Ratkaj – svi posjetitelji moći će iskusiti prototip idealnog održivog grada i to kroz bogat i program: impozantan mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelenu pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.

PROČITAJ VIŠE

Postani volonter/ka Design Districta Zagreb 2017!

Jesi li kreativan/a, znatiželjan/a i uvijek spreman/a za upijanje novih spoznaja i stjecanje korisnih i zabavnih znanja i vještina? Zanimaju li te dizajn, vizualna kultura i društveni aktivizam? Želiš li steći iskustvo u radu na postavljanju multimedijalnog festivalskog događanja, usput upoznati nove ljude i dobro se provesti?

PROČITAJ VIŠE

Studenti ilustrirali Kreativnu Europu

U organizaciji Ministarstva kulture i festivala Design District Zagreb, a povodom predstavljanja novog vizualnog identiteta programa Kreativna Europa, odnosno njegova potprograma Kultura, u zagrebačkom Croatian Design Superstoreu održana je 12. prosinca radionica digitalne ilustracije namijenjena studentima/icama.

PROČITAJ VIŠE

Ars publicae 2016: Voda i javni prostor

U tijeku je javni natječaj za idejno rješenje nove zagrebačke česme ili pumpe, raspisan u okviru dvogodišnjeg programa Voda i javni prostor Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) i pripadajućeg joj projekta Ars Publicae.

PROČITAJ VIŠE

DDZ osvojio je Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva

Festival Design District Zagreb, čije se prvo izdanje održalo u ‘zoni Martićeva’ ove godine, osvojio je Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva. Službeno proglašenje ovogodišnjeg dobitnika bila je na otvaranju Izložbe hrvatskog dizajna 1516 u Muzeju za umjestnost i obrt u Zagrebu. 

PROČITAJ VIŠE

36 Mountains festival stiže u HDLU

Sam početak rujna u Zagrebu je odsad rezerviran za ilustraciju! Ovog petka, 2. rujna u 19 h, u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika (iliti Džamiji), održat će se otvaranje drugog izdanja 36 Mountains, međunarodnog festivala ilustracije s domaćom adresom, koji će potrajati do nedjelje, 4.

PROČITAJ VIŠE

DDZ nominiran za Veliku nagradu HDD-a 1516!

Selekcijska komisija Izložbe Hrvatskog dizajna 1516 uvrstila je festival Design District Zagreb među tri projekta nominirana za Veliku nagradu HDD-a, dok će o pobjedniku odlučivati međunarodni žiri i proglasiti ga na otvorenju izložbe, 13.

PROČITAJ VIŠE

DDZ objavljuje finaliste natjecanja Hacking IKEA

Design District Zagreb s veseljem objavljuje finaliste ovogodišnjeg natjecanja Hacking IKEA koje realizira u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska! Natjecanje će se održati 16. i 17. lipnja u sklopu festivala Design District Zagreb 2016, dok će se hakirani radovi moći pogledati na izložbi 18.

PROČITAJ VIŠE

Produžen je poziv za volontere!

Produljili smo poziv za volontere – ne propustite priliku sudjelovati u ovoj uzbudljivoj manifestaciji čiji se program otkriva tijekom idućeg tjedna! Festival će se održati od 16. do 19. lipnja, no potrebni su nam volonteri i ranije, u pripremnoj fazi, stoga očekujemo vaše prijave ovdje!

PROČITAJ VIŠE

Otvoreno je natjecanje Hacking IKEA

Festival Design District Zagreb 2016, u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska, sa zadovoljstvom otvara veliko natjecanje Hacking IKEA. Riječ je o pronalaženju novih, jedinstvenih, duhovitih i neočekivanih rješenja ‘hakiranjem’ postojećih IKEA proizvoda, sa specifičnom temom života u kuhinji i oko nje.

PROČITAJ VIŠE

Design District Zagreb traži volontere!

Imaš viška slobodnog vremena i želiš ga iskoristiti na koristan i zabavan način? Voliš sve povezano s dizajnom ili jednostavno uživaš u festivalskoj atmosferi i druženju? Bilo bi ti drago vidjeti tvoj grad kako cvate?

PROČITAJ VIŠE

Počinje proljetna Filmska škola u KKZ-u

Kinoklub Zagreb poziva sve zainteresirane na uvodno predavanje nove, proljetne Filmske škole, koje će se održati u utorak, 19. travnja u 19:30 h, u kino dvorani KKZ-a. Filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica scenarija, režije, snimanja i montaže.

PROČITAJ VIŠE

Stručno vodstvo Drvenim neboderom

Slobodne veze, zagrebačka udruga za suvremene umjetničke prakse, u sklopu svog projekta Motel Trogir organizira tematske obilaske modernističke baštine iz doba socijalizma. Sutrašnje subote, 16. travnja u 12 h, odvijat će se obilazak Drvenog nebodera u Zagrebu, arhitekta Drage Iblera iz 1958.

PROČITAJ VIŠE

Vaše događanje na DDZ webu

‘Zona Martićeva’ je četvrt prepuna raznovrsnih događanja, od kulturnih do ugostiteljskih, bilo da je riječ o izložbama, nastupima, čitanjima ili predstavljanjima novih proizvoda, itd. Kako bismo olakšali i ubrzali objavljivanje vijesti o svim tim zbivanjima na našoj web-stranici, odlučili smo otvoriti mail adresu na koju se mogu javiti svi željni objavljivanja obavijesti o njihovim kvartovskim događanjima upravo ovdje: news@designdistrict.hr.

PROČITAJ VIŠE

Započela je obnova Vitićevog nebodera

Nakon više od deset godina upornog zagovaranja njegovih stanara i umjetničke platforme Bacači sjenki, napokon je počela prijeko potrebna obnova jedne od najvažnijih modernih zgrada u Zagrebu — šarenog Vitićevog nebodera.

PROČITAJ VIŠE

Bacači sjenki kreću u Bitku na Neretvi

Bacači sjenki, multimedijalna umjetnička platforma s uredom u Martićevoj ulici, svoju novu predstavu Bitka na Neretvi izvodi po drugi put u Laubi, kući za ljude i umjetnost, 23. i 24. veljače, s početkom u 19 h.

PROČITAJ VIŠE

Glazbeni program u Croatian Design Superstoreu

Dobar dizajn oduvijek ide ruku pod ruku s dobrom glazbom. Stoga je CDSS tim nedavno odlučio proširiti program svoje kuće glazbenim večerima subotom, zajedno s Franckom koji se brine da svi posjetitelji budu dobrano zagrijani kavom i koktelima.

PROČITAJ VIŠE