Mobile menu button
Design District Zagreb logo
 

DOGAĐANJA

Bilo da se nešto zanimljivo događa na javnim i privatnim lokacijama ili pak na ulici, na otvorenom, ovdje ćete to prvo saznati. Ako želite da objavimo vaše kvartovsko događanje, javite nam se na news@designdistrict.hr.

 

/ 2020

25

16

Strip-tease Matka Vladanovića s Aleksandrom Zografom

U utorak, 16. svibnja u 19 h, u Booksi na programu Strip-tease urednika i voditelja Matka Vladanovića gostuje Aleksandar Zograf, jedan od međunarodno najpoznatijih i najosebujnijih srpskih i regionalnih strip-autora.

11

Od Donjeg Vakufa do Bookse (preko Egipta)

U četvrtak, 11. svibnja u 19 h, u književnom klubu Booksa održat će se predstavljanje “Egipta u Donjem Vakufu”, novog romana spisateljice Ane Đokić. Svi ste pozvani!

9

21

DIZAJN KAO OGLEDALO ‘GARDEROBE’

U petak, 21. travnja u Martićevoj 17, svoja vrata otvara Garderoba. Riječ je o konceptualnom dućanu koji u Zagreb dovodi skandinavsku modu čiji je sofisticirani minimalizam i multifunkcionalni stil idealan izraz kreativnog odijevanja za rigorozno poslovno okruženje, ali i idealan odabir za individualizirani stil u raznim prigodama i trenucima opuštanja.

19

Booksin putopis: Tajland

U srijedu, 19. travnja u 19 h, putnica Jelena Radošević će svim zainteresiranima ispripovijedati svoje doživljaje s putovanja Tajlandom. Naravno, uz fotografije.

14

Joga na krovu u Martićevoj

Novo! Novo! Novo! Počevši od petka, 14. 4. u 18 h, na krovu zgrade u Martićevoj 45 održavaju se satovi Vinyasa Flow / Ashtanga joge, pred sam zalazak sunca (s krasnim pogledom na cijeli grad) i pod vodstvom Izabele Marić.

12

Janje moje malo: epizoda VI

Ovotjednim otvorenjima tri izložbe u Galeriji Nova, stanu Softić i Hrvatskom društvu likovnih umjetnika (HDLU) bliži se kraj višemjesečnog projekta “Janje moje malo (Sve što vidimo moglo bi biti i drugačije)”.

12

Najbolji hrvatski ilustratori/ce u jednoj knjizi

U srijedu, 12. travnja u 18 h, u Croatian Design Superstoreu otvara se izložba radova 24 ponajboljih hrvatskih ilustratora i ilustratorica, koje su kreirali za knjigu “Nada” Zaklade Adris.

31

Uživo s međunarodne konferencije o društveno angažiranoj umjetnosti

Galerija Miroslav Kraljević i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika pozivaju vas na sudjelovanje u live prijenosu međunarodne konferencije ”Work as invention. Art for social” u organizaciji Goethe-Instituta (Thessaloniki) i HyperWerk Instituta za postindustrijski dizajn pri Akademiji za umjetnost i dizajn Sveučilišta primijenjenih znanosti i umjetnosti sjevernozapadne Švicarske u Baselu.

30

21

Booksini razgovori preko plota

Koncem prošle godine Sandorf je objavio knjigu književnih kritika naziva Ne uzimaj me u usta: Kritika zajedljivog uma. Autor knjige je beogradski kritičar i urednik Saša Ćirić, “čiji tekstovi izlažu maltretmanu čitav postjugoslavenski prostor.”

21

Predavanje Dinka Peračića i Romana Šilje

U utorak 21. ožujka 2017. godine u 19h Oris Kući arhitekture održat će se predavanje arhitekata Dinka Peračića i Romana Šilje o Građevinskom fakultetu u Osijeku. Nova zgrada fakulteta koju potpisuju Peračić i Šilje službeno je otvorena u travnju 2016.

11

Design Makes Impact

Design Makes Impact je događanje pogonjeno zajednicom s fokusom na pop-up kreativni dizajnerski sajam koji pruža prostor i vidljivost dizajnerima i dizajnericama u usponu, posvećenima izradi kvalitetnih rukotvorina.

10

Mit mijene Nenada Fabijanića

U petak, 10. ožujka u 19 h, u Oris Kući arhitekture otvara se izložba arhitekta Nenada Fabijanića pod nazivom Mit mijene.

9

Dizajn dijalozi #24: Martina Granić

Ovotjednog četvrtka u Croatian Design Superstoreu ugostit ćemo još jednu svestranu i stvaralački širokopojasnu autoricu ― Martinu Granić: koreografkinju, plesačicu, vizualnu umjetnicu i dizajnericu! Dugačak niz Martininih interesa i aktivnosti možda je preobiman za jedan skroman FB event, no ipak ćemo ih pokušati ukratko predstaviti.

28

U potrazi za početkom kruga

Naslov je to posljednjeg romana pisca i sveučilišnog profesora Marinka Koščeca, koji je zagrebačka izdavačka kuća Sandorf objavila 2016. Autor će predstaviti svoju knjigu 28. veljače u 19 h na tribini Krnja književnost u sklopu Booksinog programa Književni budoar, zajedno s voditeljem Tomislavom Augustinčićem.

25

Mađarski maskenbal za odrasle

U prostoru Mađarskog kulturnog društva “Ady Endre” u Martićevoj 8, u subotu, 25. veljače u 19 h održat će fašnička zabava iliti maskenbal za odrasle!

23

Dizajn dijalozi #23: Ana Labudović

Nastavljamo ići sve dalje u polju digitalnog dizajna! Družeći se s našom sljedećom gošćom, dizajnericom mlađe generacije Anom Labudović, saznat ćemo više o tome što se događa kad se dizajn istodobno dotiče suvremene umjetnosti, hakiranja i preoblikovanja tehnologije, performansa, elektroničke glazbe, društvenog angažmana, socijalnih eksperimenata i drugih aktivnosti koje vole mladi (a ne lažimo se ― i stari!).

17

Neidentificirani leteći objekti u kvartu

UFO, nova izložba u Galeriji Miroslav Kraljević autora Ane Vuzdarić i Marka Gutića Mižimakova održava se u sklopu projekta Janje moje malo (Sve što vidimo moglo bi biti i drugačije) koji predstavlja radove iz bečke zbirke Kontakt zajedno s drugim povijesnim, suvremenim i novim radovima koji je interpretiraju i kritički preispituju.

16

9

Dizajn dijalozi #22: Petra Milički

U veljači 2017. na Dizajn dijalozima nastavljamo ugošćavati talentirane i zanimljive dizajnerice mlađe generacije, a naša sugovornica ovaj put je Petra Milički, autorica koja vješto barata različitim medijima, dajući svakom svoj prepoznatljivi potpis.

3

‘Nepokoreni grad’ #8: promocija novog broja

Krajem prošle godine izdan je novi, osmi broj časopisa Nepokoreni grad Mreže antifašistkinja Zagreba. Broj problematizira pitanje migracija u kontekstu tzv. izbjegličke krize koja nam je vrlo plastično razotkrila licemjerje i krizu europskih demokratskih vrijednosti te ozbiljno uzdrmala naoko stabilan europski poredak.

31

27

26

Druženje s knjigama Crnjanskog i Nemirovskog

Članovi i članice Booksa Book Cluba sastaju se jednom mjesečno već nekoliko godina kako bi zajednički čitali i razgovarali o knjigama. Za svoje prvo druženje u 2017. BBC je odabrao raspravljati o knjizi Dnevnik o Čarnojeviću Miloša Crnjanskog (1893.―1977.), prvom romanu klasičnog pisca srpske i jugoslavenske moderne književnosti, te o posthumno objavljenoj knjizi Francuska suita (2004.) Irene Nemirovsky (1903.―1942.), ukrajinske spisateljice židovskog porijekla koja je više od polovice života provela u Francuskoj i pisala na francuskom jeziku.

20

Zagrebačko predstavljanje knjige ‘The Beauty Fools’

U petak, 20. siječnja u 19 h, u književnom klubu Booksa održat će se zagrebačka promocija knjige The Beauty Fools, literarno-izdavačkog projekta iz New Orleansa realiziranog u suradnji izdavača Timothya Weeksa, ilustratorice i multimedijalne umjetnice Lale Raščić te renomiranog domaćeg dizajn studija Hamper, koji je za dizajn ove knjige jesenas osvojio brončanu nagradu na prestižnim 24.

19

Dizajn dijalozi #21: Marina Jukić

Gošća prvih Dizajn dijaloga 2017. mlada je dizajnerica Marina Jukić, jedna od voditeljica dizajn tima u Infinumu, posvećena osmišljavanju i projektiranju mobilnih i web aplikacija.

19

Kako se čelik kalio u Booksi

U književnom klubu Booksa u četvrtak, 19. siječnja u 18 h, čitat će se i razgovarati o kultnom romanu Kako se kalio čelik rusko-ukrajinskog pisca Nikolaja Ostrovskog (1904. ― 1936.), klasika komunističke literature.

17

‘Ravnoteža’ Antona Högera u Galeriji Prsten

Anton Höger, suvremeni austrijsko-njemački slikar, izlaže u Galeriji Prsten Doma HDLU-a od 17. siječnja do 5. veljače 2017., u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika, producentske kuće Henry Stag Art Management i Arnea Hartiga, voditelja Odjela za kulturu Veleposlanstva SR Njemačke.

 
 
 

POVEZANO

PULS*AR

PULS*AR je osnovan u prosincu 2013. godine, kao nova postava etabliranih arhitekata s velikim iskustvom stečenim kroz individualnu profesionalnu karijeru od gotovo dvadeset godina. Uz njihovo zajedničko djelovanje vezan je širok raspon različitih koncepata, dizajna i realizacija projekata, čime su zaslužili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Program bar

Bar Program smjestio se u prostoru bivšeg šarmantnog bistroa Divas. Saša Žerajić, nezaobilazno i omiljeno lice Divasa, koji je ondje radio od otvaranja, odlučio je u istom prostoru realizirati vlastiti koncept.

Atelier Ane Barbić Katičić

Ana Barbić Katičić kontinuirano, 15-ak godina (od završetka studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu), samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Belgija, Izrael). Do sada je izlagala 20-ak puta samostalno.

Dom sindikata grafičara

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je sa svojih 147 godina neprekidnog rada najstariji sindikat u Hrvatskoj, ali i šire, osnovan kao Hrvatsko tipografičko društvo.

Kreativni centar Ledana

Unutrašnjost bloka u Bauerovoj 19 jedan je od primjera dugogodišnjeg nastojanja za očuvanjem bivšeg industrijskog kompleksa tvornice leda kao prostora od javnog značaja, a protiv pokušaja njegove privatizacije.